Steenhouwerij

Lavertu Steenhouwers is een eersteklas steenhouwerij. Sinds 1911 zijn wij actief op het gebied van grafmonumenten en natuursteen, waarbij kennis van het vak jarenlang generatie op generatie is doorgegeven. Als echt familiebedrijf weten we maar al te goed hoe belangrijk het is om een dierbare een waardig afscheid te bieden. Daar hoort ook een mooie grafsteen of urn bij. Wij kunnen deze voor u volledig naar uw wens ontwerpen en ontwikkelen. U kunt zelf doorgeven welk materiaal voor u ideaal is, welke vorm het monument moet krijgen, welke kleur en u kunt natuurlijk een tekst doorgeven die wij in het werk zullen graveren.

Informatie aanvragen

Steenhouwerij Lavertu Steenhouwers


Materialen grafmonumenten

Als steenhouwer kunnen wij met diverse materialen werken om voor uw dierbare overledene een mooie gedenkplaats te maken. Naast grafstenen kunnen wij voor u ook grafzerken en urnen maken. Deze monumenten kunnen wij maken van diverse soorten natuursteen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Marmer;

  • Graniet; 

  • Hardsteen. 

Grafsteen graveren door erkende steenhouwers

Met alleen een mooi bewerkte steen bent u er natuurlijk nog niet. Een grafsteen heeft ook een opschrift nodig. Deze tekst kunnen wij voor u in de steen graveren. Op een grafsteen staat in principe altijd de naam van de overledene, de geboortedatum en de sterfdatum. Daarnaast kiezen veel mensen ervoor nog een persoonlijke tekst toe te voegen aan de steen. Hierbij kan het gaan om een lieve spreuk of een toepasselijke quote, maar ook een kenmerkende opmerking van de overledene. Alles wat u kiest is goed, zolang het u en andere nabestaande troost kan bieden met het verwerken en herdenken van uw dierbare.

Grafstenen online bekijken

In het verleden hebben wij al heel wat mooie grafstenen en andere herdenkingsmonumenten voor diverse families en nabestaanden mogen maken. Foto’s van deze eerdere werken zijn te zien op onze site. Mocht u moeite hebben met het maken van bepaalde keuzes voor het grafmonument, dan kunt u deze bekijken en hier wellicht inspiratie uit opdoen. U kunt hiermee in ieder geval een beeld vormen van wat u wel of juist niet mooi vindt. Aan de hand daarvan kunt u altijd met ons in gesprek gaan en kunnen we samen met u op het best passende ontwerp voor het monument voor uw dierbare komen. 

Urnen, grafstenen en meer bij Steenhouwerij Lavertu

Op onze site staan diverse foto’s van recent geplaatste grafstenen, urnen en grafmonumenten. Ook in onze showroom in Amsterdam vindt u een collectie voorbeelden. Hier kunt u inspiratie uit opdoen voor uw monument. Natuurlijk is het ook mogelijk een eerder ontwerp nog eens te maken. Voor een grafsteen op maat spreken wij graag met u af in onze showroom. In een oriënterend gesprek horen wij graag uw wensen aan, zodat wij deze kunnen meenemen in ons ontwerp. Wanneer u akkoord gaat met het voorontwerp en de offerte, kunnen wij aan de slag. Wanneer het monument af is kunnen wij deze plaatsen op een begraafplaats bij u in de buurt. Kom dus langs bij Steenhouwerij Lavertu en ontdek wat wij voor u kunnen doen.

Informatie aanvragen

Steenhouwerij in Amsterdam

Heeft u een bijzondere grafsteen in gedachte? Lavertu Steenhouwers kan aan al uw wensen voldoen. Kom langs in onze showroom en bespreek de mogelijkheden met een van onze medewerkers. Op basis van uw voorkeuren kunnen wij een voorontwerp maken en een offerte opstellen. Wanneer u hiermee akkoord gaat, kunnen wij aan de slag. Wanneer alles gereed is, kunnen wij overgaan tot de plaatsing van de steen op de begraafplaats. Dit doen wij in een zeer groot werkgebied. Lavertu is dé steenhouwer in de regio Amsterdam.