Monulights, verlicht grafmonument

Een uniek en liefdevol verlicht grafmonument


Hoe werkt een Monulights monument

Deze Monulights grafmonumenten zijn uniek in de wereld. Ze kunnen namelijk zelf energie opwekken, opslaan en een lichtje laten branden. Bij het vallen van de avond gaat de verlichting aan en schijnt er een zacht, subtiel licht vanaf het grafmonument.

 

Licht op basis van zonne-energie

Het licht in het monument gaat al aan op het moment dat het schemerig wordt. Door het op maat gemaakte zonnepaneel, dat netjes is weggewerkt in het monument, wordt er zonne-energie opgewekt. Het accupakket slaat vervolgens deze energie op. Ook het accupakket is uiteraard onzichtbaar verwerkt in het monument. Tijdens bewolkte dagen zal het monument dankzij de ruime accuvoorraad van licht voorzien blijven. Het monument kan zelfs twee tot drie weken licht schijnen vanaf de accu.

 

Een uniek verlichte afbeelding

Op het monument kan een ornament (afbeelding) aangebracht worden. Dit ornament wordt met de hand gemaakt en is dus in alle vormen te maken. De techniek waarmee het ornament licht geeft is zorgvuldig weggewerkt in het monument.
Voor deze techniek is, samen met TU Delft, een uniek systeem ontworpen dat ervoor zorgt dat het ornament alleen zacht licht kan schijnen. Omdat het systeem energiebesparend is opgezet zal de accu de hele nacht het ornament van licht kunnen voorzien. Dankzij dit systeem gaat ook de verlichting automatisch aan bij schemering en uit bij het doorbreken van een nieuwe dag. Dit resulteert in een lange levensduur van het systeem. Daarnaast zorgt dit voor een mooie verlichte grafmonument. 

 

In Samenwerking met TU-Delft

De techniek achter het Monulights monument is ontworpen in samenwerking met TU Delft. De universiteit heeft meerdere overwinningen met zonne-energie op haar naam staan, zoals voor de race World Solar Challenge met hun duurzame zonnewagen. Samen hebben ze gezocht naar een oplossing om grafmonumenten gedimd te verlichten bij schemering. Na een proces van veel testen kwam technische universiteit uit Delft met een op maat gemaakt systeem dat nu in ieder Monulights monument toegepast wordt.

Bron: https://www.monulights.com/

monulights grafmonument  lichtgevend grafmonument  monulights lightgevend grafmonument

Neem contact op

Sinds 1911 is Lavertu de specialist. Wij vervaardigen en plaatsen met de grootste zorg de grafsteen naar uw wens. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact met ons op.

* Velden met een * zijn verplicht