Letters en teksten Grafsteen

Letters zijn een essentieel deel van de grafsteen. Met een tekst maakt u het monument uniek. Niet alleen is het een eerbetoon naar de overledene, de tekst is ook een manier om het juiste graf te identificeren. U kunt ervoor kiezen om de tekst op een grafsteen of urn simpel te houden, bijvoorbeeld door alleen de naam, geboortedatum en sterfdatum van de overledene erop te laten graveren. Toch kunt u het ook nog persoonlijker maken, door bijvoorbeeld een lieve tekst of mooie quote bij de naam en data toe te voegen.

Met een grafsteen tekst maakt u een grafsteen of grafmonument persoonlijk. Een grafsteen tekst maken is om meerdere reden een lastig onderdeel van het ontwerpen van een grafsteen, daarom maken wij het graag iets minder moeilijk. Onze experts kunnen u helpen met alles wat er komt kijken bij het opstellen van een grafsteen tekst. Ook hebben wij verschillende voorbeelden van overlijdens teksten op grafmonumenten, zodat u kunt kijken wat wel en niet zou passen bij het grafmonument. Doordat wij communicatie erg belangrijk vinden en u goed op de hoogte houden van het proces kunnen wij de grafsteen maken precies zoals u voor ogen heeft.

Mooie teksten voor grafsteen

Een tekst voor op grafsteen bedenken kan soms een lastige klus zijn. Hoe eert u uw dierbare in een of meerdere korte spreuken? Mooie teksten kort houden is lastig, het liefst zou u waarschijnlijk een heel verhaal schrijven. Grafsteenteksten of in memoriam teksten kunnen het beste kort maar krachtig zijn. Veel mensen halen steun uit de tekst op een grafsteen, zeker als de zin een persoonlijke klank heeft. Tekst voor grafsteen kan bijvoorbeeld een mooie uitspraak van de overledene zijn of een toepasselijke quote. Tot slot is het nog belangrijk om een keuze over het soort gravering die u op de steen wilt laten maken. 

Korte tekst overlijden bedenken

Een tekst overlijden moeder of een tekst grafsteen ouders bedenken is een moeilijke klus. Als de mensen die u groot gebracht hebben wegvallen is het lastig om in enkele zinnen te beschrijven wie diegene was en wat hij of zij voor jou heeft betekend. Aan aantal tips voor het bedenken van lieve spreuken zijn:

·         Haal goede herinneringen op en schrijf iets vanuit het gevoel dat dit oproept;

·         Stond de overledene bekend om een bepaalde uitspraak? Dan is het misschien mooi om dit in de tekst te verwerken;

·         Kies een mooie zin uit de grafrede of overlijdenskaart. 

Een passende tekst op een grafsteen bij Lavertu Steenhouwers

Met grote zorgvuldigheid en goede communicatie zorgen wij ervoor dat uw persoonlijke grafsteen tekst precies zoals u voor ogen had op het grafmonument komt te staan. Naast het maken van een mooi grafmonument, kunnen wij bij Lavertu Steenhouwers ook een grafsteen tekst opknappen. De grafsteen tekst kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten van de tekst, zoals de grootte van de tekst en de afwerking van de letters. Neem gerust contact op met Lavertu Steenhouwers voor meer informatie of hulp bij het opstellen van een passende grafsteen tekst.

Grafsteen letters herstellen

Naast het graveren van nieuwe grafstenen doen wij ook aan letterherstel, onderhoud en bijzettingen. Door verschillende weerinvloeden kan het voorkomen dat de tekst op een grafsteen vervaagd of beschadigd raakt. Dat is natuurlijk zonde, wij kunnen de tekst weer als nieuw laten lijken. Hiervoor kunnen wij vrijblijvend bij de grafsteen komen kijken en een offerte opstellen. Wanneer u hiermee akkoord gaat, zullen wij de steen verplaatsen naar onze werkplaats, waar we deze goed onder handen kunnen nemen. Nadat de graveringen gerepareerd zijn, zetten wij de steen weer netjes terug op het graf. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor letters op een grafsteen. 

Informatie aanvragen