Islamitische Grafstenen

Ook voor islamitische grafstenen kunt u bij Lavertu Steenhouwers terecht. Met meer dan honderd jaar ervaring in het maken van grafmonumenten, kunnen wij u helpen met het ontwerpen van een grafsteen die niet alleen bij uw dierbare past, maar ook past bij de tradities van het islamitisch geloof. Daarnaast zijn wij ons bewust van de verschillende stromingen binnen de islam, waardoor wij veel mogelijkheden aan u voor kunnen leggen bij het kiezen of ontwerpen van een islamitische grafsteen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw wensen voor de gedenksteen.

Informatie aanvragen
 

Islamitische Grafsteen

Islam Grafsteen

Mogelijkheden voor een islamitische grafsteen

Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen van islamitisch grafmonumenten met een open stuk in de steen en de fundering, zodat de ziel kan opvaren. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor een ruim assortiment gedenkstenen met een open stuk, ook kunt u een uniek ontwerp aanleveren of kunnen wij met u een passende gedenksteen ontwerpen. Enkele mogelijkheden voor een islamitische grafmonument zijn:

  • De vorm van de steen kunt u zelf bepalen. Voor islamitische grafstenen is de golfvorm een veelgekozen model;

  • Het is mogelijk het wassende maan met ster symbool op de grafsteen te verwerken;

  • Daarnaast zijn wij bij Lavertu Steenhouwers ook ervaren in het graveren van Arabische tekens op de grafsteen, een Arabische tekst op uw islamitische grafsteen behoort daarom ook tot de mogelijkheden. 

Bekijk ook gerust eens onze onlangs geplaatste grafmonumenten voor een beeld van de mogelijkheden voor gedenkstenen.

Islamitische gedenksteen van natuursteen

Wij maken bij het maken van grafmonumenten veel gebruik van natuursteen. Dit is een natuurlijk bouwmateriaal, dat gewonnen wordt uit steengroeven en waarvan er veel verschillende soorten zijn. Het natuursteen kunnen wij bewerken en houwen naar uw wensen voor het ontwerp van de islamitische grafsteen. U kunt de verschillende soorten natuursteen en verschillende standaardmodellen grafmonumenten bekijken in onze werkplaats in Amsterdam.

islamitische Gedenksteen
 

Een grafsteen ontwerpen bij Lavertu Steenhouwers

Een grafsteen is volgens de islam toegestaan, maar afhankelijk van de verschillende stromingen binnen de islam zijn er verschillende kenmerken typerend voor de islamitische grafstenen. Wij zijn ons hiervan bewust en gaan bij het ontwerpen van de grafsteen graag met u in gesprek over uw wensen voor de gedenksteen. Of u nu een gedenksteen wilt zonder gravering, met enkel het wassende maan en ster symbool of met tekst, bij Lavertu Steenhouwers maken wij diverse cultuur gerelateerde gedenkstenen naar aanleiding van uw wensen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor het bekijken van onze islamitische grafsteen mogelijkheden.

 

Informatie aanvragen