Grafstenen in Amsterdam

De grafstenen in Amsterdam die we bij Lavertu Steenhouwers aanbieden zijn van hoge kwaliteit en toch betaalbaar. Samen gaan we op zoek naar een grafmonument dat bij uw wensen aansluit. Een grafsteen kopen is immers een bijzonder persoonlijke aangelegenheid. Daarom nemen we graag de tijd voor u om u zo goed mogelijk te begeleiden bij het kiezen van een grafsteen die bij uw overleden dierbare past. 

Informatie aanvragen
 

Grafstenen Amsterdam

Begraafplaats in Amsterdam kiezen

Voordat u op zoek gaat naar grafstenen in Amsterdam Oost of Noord, is het eerst belangrijk om een begraafplaats in Amsterdam te kiezen waar u uw geliefde te ruste legt. U bent geheel vrij om zelf een begraafplaats te kiezen, hoewel sommige begraafplaatsen alleen graven uitgeven aan inwoners van het betreffende dorp of leden van hetzelfde kerkgenootschap. Een aantal bekende begraafplaatsen in Amsterdam:

 • Oude kerk Amsterdam: grafstenen hier zijn wel 700 jaar oud en vertellen de verhalen van vele generaties;

 • Oosterbegraafplaats Amsterdam: grafstenen en -monumenten van Lavertu Steenhouwers worden regelmatig geplaatst in dit groene gedenkpark, waar de verscheidenheid aan planten, bomen en dieren de natuurbeleving heel bijzonder maakt

 • Buitenveldert Begraafplaats: deze rooms-katholieke begraafplaats ligt op een centrale plek in Amsterdam en is toch rustig en vredig dankzij de natuurlijke beschutting in de vorm van bomen en struiken;

 • De Nieuwe Noorder: deze begraafplaats is dankzij de combinatie van groen en water een oase van rust waar u een prachtig onderkomen vindt voor uw dierbare. Voor de grafstenen in Amsterdam Noord is veel vrijheid wat betreft persoonlijke aankleding.

 

Een op maat gemaakte grafsteen kopen voor uw geliefde

Lavertu Steenhouwers begrijpt als geen ander hoe groot de emotionele waarde is van een grafsteen. Daarom staan onze ervaren medewerkers u graag bij in uw zoektocht naar de perfecte grafsteen. Een grafsteen kopen begint uiteraard bij kiezen van de juiste steensoort. U hebt de keuze uit verschillende materialen:

 • marmer;

 • graniet;

 • ruwe stenen;

 • hardsteen.

We leggen u tijdens een gesprek graag uit wat de voor- en nadelen zijn van de diverse materialen en welke steensoort het beste bij uw ontwerp past.

 
 

Goedkope Grafstenen Amsterdam

Tips voor het kiezen tussen grafstenen in Amsterdam

Het aanbod grafstenen in Amsterdam en de vele mogelijkheden maken uw zoektocht naar een persoonlijk grafmonument intensief. Voordat u het overzicht dreigt te verliezen, zetten we graag een aantal zaken op een rijtje die van belang zijn bij het kiezen van een grafsteen in Amsterdam. Neem vooral de tijd om hier voor uzelf rustig over na te denken en wees niet bang om met eigen idee├źn te komen. 

 • materiaal: informeer goed naar de eigenschappen van de verschillende materialen voordat u tot aankoop overgaat. Zo is graniet relatief goedkoop en duurzaam, maar vrij korrelig. Marmer heeft een unieke en luxe uitstraling, maar is een stuk kwetsbaarder dan graniet;

 • bewerking: afhankelijk van het materiaal kan de grafsteen ook bewerkt worden, bijvoorbeeld door hoogglans aan te brengen of juist voor een matte uitstraling te kiezen;

 • tekst: uiteraard komt de naam van uw overleden dierbare op de grafsteen te staan. Daarnaast is het mogelijk nog een korte tekst op de steen te plaatsen, zoals een gedichtje, zin of Bijbelvers;

 • decoraties: voeg een foto of beeldje toe aan uw grafsteen om deze nog persoonlijker te maken.

 

Grafsteen Amsterdam Begraafplaats

Grafsteen Amsterdam begraafplaats laten plaatsen

Bij Lavertu kunt u na een grafsteen kopen deze ook door onze professionals laten plaatsen op een van de begraafplaatsen in Amsterdam waar wij een samenwerkingsverband mee hebben. Nadat de grafsteen afgemaakt is in onze steenhouwerij nabij Amsterdam wordt deze door medewerkers zorgvuldig vervoerd naar de juiste begraafplaats waar de grafsteen in Amsterdam geplaatst zal worden. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het voldoen aan de eisen van de desbetreffende begraafplaats, wij zullen dit volledig op ons nemen. 

 

Goedkope grafstenen in Amsterdam

Bij Lavertu Steenhouwers kunt u terecht voor goedkope grafstenen van hoogwaardige kwaliteit, door echte vakmensen gemaakt. Wilt u onze grafstenen van natuursteen in Amsterdam in het echt bekijken? Dan kunt u langskomen in onze showroom, waar meerdere van onze ontwerpen tentoongesteld staan. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Indien gewenst kunnen wij voor u een offerte maken met een grafsteen prijs, die u vervolgens kunt accepteren of afwijzen. Bij akkoord gaan wij met het ontwerp aan de slag en kunnen we deze voor u plaatsen op een begraafplaats in Amsterdam of elders. Bekijk de grafstenen Amsterdam online of in de showroom van Lavertu Steenhouwers.

Informatie aanvragen