Grafsteen Kopen

Wilt u een grafsteen kopen voor een goede prijs, die ook nog eens volledig aan uw wensen voldoet? Bij Lavertu Steenhouwers zit u goed. Onze ervaren medewerkers maken voor u een bijzondere en bovenal persoonlijke grafsteen. Mocht u nog inspiratie voor het ontwerp van de grafsteen op willen doen, wij hebben een aantal van onze eerder gemaakte grafstenen online staan. Deze voorbeelden kunnen wij namaken of aanpassen naar uw smaak en natuurlijk veranderen wij de tekst op de grafsteen naar een door u gekozen tekst. Ook kunt u de gravering in de graf steen helemaal zelf bedenken, van de tekst tot de soort letters op de steen.

Budget grafsteen

Grafsteen kosten kunnen onderling zeer verschillen. Aangezien een grafsteen op maat gemaakt wordt, zijn er diverse kostenposten. Afhankelijk van uw wensen stellen wij een offerte op, waar duidelijk op aangegeven staat hoeveel u voor welk onderdeel betaalt. Grafstenen prijzen hangen onder andere af van:

  • het materiaal, bijvoorbeeld de marmer prijs of prijs graniet per m2;

  • kosten grafsteen graveren;

  • grafsteen plaatsen.

Gelukkig kan u bij ons een goedkope grafsteen kopen. We houden rekening met uw wensen, maar zorgen dat alles binnen het door u vastgestelde budget blijft. Zo is het mogelijk om op een mooie manier afscheid te nemen van uw dierbare met een gedenksteen: klein of groot, van marmer of natuursteen, dat bepaalt u zelf. Naast grafstenen producern wij ook grafmonumenten.

Persoonlijke en unieke grafsteen maken

Er zijn veel manieren waarop grafmonumenten persoonlijk kunnen worden gemaakt. Natuurlijk begint het allemaal bij een steen kopen. Wat voor materiaal kiest u? Wilt u bijvoorbeeld een liggend grafsteen of een staande grafsteen? Waar het glinsterende graniet een robuuste uitstraling en een lange levensduur heeft, maakt het witte marmer een tijdloze indruk. Of u nu natuursteen kopen wilt of liever voor Belgisch hardsteen gaat of voor versteend hout kiest, u heeft veel mogelijkheden tot uw beschikking wanneer u over een persoonlijke grafsteen kopen nadenkt: 

  • tekst grafsteen: de tekst die u op uw gedenksteen zet, bepaalt in grote mate het afscheid dat u uw dierbare geeft. Plaats een kort gedicht of citaat op de steen om de herinnering aan uw vriend of familielid levend te houden;

  • zandstralen grafsteen: hierbij wordt er met grote kracht grit, dat uit fijngemalen steentjes bestaat, op de grafsteen geblazen. Verf voor grafsteen kopen is vaak onderdeel van dit proces, omdat de letters meestal worden ingekleurd om de leesbaarheid te vergroten;

  • foto op grafsteen: door een foto of afbeelding op uw grafsteen te plaatsen, maakt u deze nog persoonlijker. Van een kleine zwart-witafbeelding tot een levensgrote foto, er is van alles mogelijk. 

Grafsteen kopen Lavertu

Op maat gemaakte service van Ilse Maes

Wanneer u een afspraak bij ons maakt, gaan we allereerst met u in gesprek om kennis te maken. Wat vindt u belangrijk in het afscheid van uw dierbare? Wat zijn uw persoonlijke wensen? Welke kleuren moeten beslist in het grafmonument terugkomen? Wat is voor u een passend grafmonument? Samen maken we een schets van de grafsteen en stellen we een plan van aanpak op. Daarna gaan we voor u aan de slag in onze werkplaats om een op maat gemaakt monument voor u te vervaardigen. Plan zelf een afspraak in met Ilse Maes, de eigenaresse van Lavertu, om uw wensen te bespreken.

Grafstenen in het algemeen

Grafstenen zijn een traditionele manier om het graf van een overledene te markeren. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals graniet, marmer, leisteen of zelfs hout. Er zijn veel verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar, van eenvoudige, minimalistische stenen tot uitgebreide, geëngraveerde monumenten. Als u een grafsteen wilt kopen, is het belangrijk om eerst een begraafplaats te selecteren waar de steen geplaatst zal worden. Veel begraafplaatsen hebben specifieke regels voor het formaat en het materiaal van de grafsteen, dus het is belangrijk om deze regels te controleren voordat u een steen koopt. Lavertu kan helpen bij het kiezen van het juiste materiaal, het ontwerp en de tekst die op de steen geplaatst zal worden. Zij kunnen ook de steen produceren en plaatsen op de begraafplaats.

Grafsteen kopen bij Lavertu Steenhouwers

Lavertu Steenhouwers is al sinds 1911 dé plek om grafstenen te laten maken. Kom gerust eens langs in onze showroom, waar u eerdere ontwerpen kunt bekijken en om persoonlijk advies kunt vragen. Een vraag die wij vaak horen is ‘Wat kost een grafsteen?’. De kosten voor een grafsteen hangen af van het soort grafsteen dat u kiest. Onze ervaren medewerkers zijn zeer ervaren en nemen graag uw wensen met u door. Op basis hiervan kunnen wij een voorontwerp maken en een offerte opstellen. Nadat we uw goedkeuring hebben gekregen, zullen wij beginnen met de productie van de grafsteen. Wanneer deze af is zullen wij de bijzondere grafsteen plaatsen op het graf. Hierbij hanteren wij een zeer ruim werkgebied. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over een grafsteen kopen. U bent ook van harte welkom in onze showroom waar verschillende soorten grafmonumenten opgesteld staan. Ook staan daar onze bijzondere grafstenen.

Neem contact met ons op

Bij Lavertu bent u altijd aan het juiste adres als het gaat om grafstenen en verschillende grafmonumenten. Voor ieder wat wils, bij ons vindt u nooit een algemeen graf. De grafsteen of grafmonument voor u of uw dierbare is er bij Lavertu altijd wel een passende keuze. De grafsteen prijs en de volledige service tot en met de begraafplaats houden we altijd transparant.