Grafmonumenten op maat

De grafmonumenten van Lavertu Steenhouwers kunnen volledig naar uw wens worden gemaakt. Geef uw wensen door en wij maken een persoonlijk grafmonument dat u in gedachten heeft. Lavertu Steenhouwers issinds 1911 werkzaam op het gebied van grafstenen, grafmonumenten en urnen. Door kennis generatie op generatie door te geven, hebben wij veel kennis van materiaal en beschikken wij over alle vaardigheden die nodig zijn om een grafmonument op maat te maken tot een waardig gedenkstuk. Naast monumenten voor eigen graven en algemene graven kunnen wij ook grafmonumenten voor diverse culturen maken. Denk bijvoorbeeld aan Arabische, Chinese en Hebreeuwse grafmonumenten. Ook die maken wij volledig aan de hand van uw voorkeuren, zodat uw dierbare het afscheid krijgt dat hij of zij verdient.

grafmonument

Verschil grafsteen, grafzerk en grafmonument

De termen grafsteen, grafzerk en grafmonument zijn wellicht wat verwarrend. We leggen u de verschillen uit. Een grafsteen is de verticale steen van een graf. Meestal is deze gemaakt van natuursteen, maar wij werken ook met ruwe materialen, zwerfkeien en glas. Een grafzerk is de liggende plaat die een graf bedekt. Als we het hebben over een grafmonument, dan spreken we van de combinatie van de steen en de zerk. 

Een persoonlijk grafmonument

U kunt een grafmonument zo persoonlijk maken als u zelf wil. Dit begint bij het uitkiezen van het materiaal. Naast de overige, reeds genoemde materialen werken wij met 3 soorten natuursteen: graniet, Belgisch hardsteen en marmer. Voor het personaliseren van een grafmonument zijn verschillende mogelijkheden, zoals het verwerken van een mooie foto, een persoonlijke tekst (eventueel in eigen handschrift) of een hobby of sport. 

Grafmonumenten van Lavertu Steenhouwers

Voor een grafmonument op maat zit u goed bij Lavertu Steenhouwers. Kom langs in onze showroom en geef aan wat u in gedachten heeft. Samen met een van onze medewerkers kunt u overleggen over de mogelijkheden voor het grafmonument. Naar aanleiding van dit gesprek zullen wij een voorontwerp maken en een offerte opstellen. Wanneer u tevreden bent met het ontwerp en de prijs beginnen wij met de productie van het monument. Zodra deze klaar is, kunnen wij het plaatsen op het graf. Dit doen wij in een zeer groot werkgebied. Bekijk snel de mogelijkheden voor grafmonumenten in uw woonplaats.
 

Informatie aanvragen